versiering

Nieuwe infographics over CCS

Afdrukken PDF

De International Energy Agency (IEA) plaatste onlangs nieuwe infographics op haar website. Ze zijn bedoeld om het grote publiek voor te lichten over CCS.

lees verder

ECN doet aanbeveling voor CCS in de Nederlandse industrie

Afdrukken PDF

Onlangs werkte Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) mee aan een mondiale studie af naar de toepasbaarheid van CCS. Het onderzoek concludeert dat veel mensen bij de afvang en opslag van CO2 vaak alleen denken aan kolencentrales, maar dat CCS bij industriële toepassingen zoals de chemische industrie, de staalindustrie en raffinaderijen goedkoper, makkelijker én noodzakelijker is. Volgens ECN zou Nederland zich deze conclusies moeten aantrekken.

 

lees verder

NMF klimaatenquete: risicobeleving CO2-opslag weegt zwaar

Afdrukken PDF

Dagblad van het Noorden en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen hebben in juni een klimaatenquête gehouden. De resultaten verschenen 24 september in het Dagblad van het Noorden.
 Slechts een kleine minderheid van de deelnemers (52%) vindt dat er een klimaatprobleem is, maar om direct maatregelen te nemen vinden de meesten niet nodig.

lees verder

Groningen geeft gedoogvergunning af voor kolencentrale Eemshaven

Afdrukken PDF

RWE/Essent mag onder voorwaarden doorgaan met de bouw van de kolencentrale in de Groningse Eemshaven. De provincie Groningen heeft daartoe een gedoogvergunning afgegeven, zo maakte zij 23 september bekend. De energieproducent moet voorlopig wel stoppen met de werkzaamheden aan de laagbouw, zoals de kantoren, het magazijn en de werkplaats. De bouw van de centrale zelf mag wegens ''grote financiële en veiligheidsbelangen'' wel doorgaan. De gedoogvergunning is voor 9 maanden afgegeven.

lees verder

IEA waarschuwt voor stagnatie CCS

Afdrukken PDF

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwde 22 september op het Carbon Sequestration Leadership Forum in de Chinese hoofdstad Beijing dat de financiële crisis en de afnemende steun van de overheid voor klimaatmaatregelen de wereldwijde plannen voor CO2-opslag bedreigt. Vertegenwoordigers van de industrie zeiden dat de sector word geplaagd door vertragingen, twijfels en zwak beleid.

lees verder

Europese Unie| Dit project wordt medegefinancierd door het Europees fonds voor regionale ontwikkeling